A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátói Múzeumba másodszorra látogattunk el. Most a fagylaltkészítés fortélyaiba avattak be bennünket. Először kétféle finomságot készíthettek a gyerekek: egy főzött csokoládé- és egy citromos banánfagylaltot. Lelkesen hámoztak, daraboltak, facsartak,kevertek. Amíg a fagylaltgép befejezte az alkotást, megmutatták nekünk, hogy régen milyen eszközökkel készítették ezt a finomságot. Gyerekeink nemcsak visszarepülhettek az időben, hanem egy 100 évvel ezelőtt segédkező kis cukrászsegéd bőrébe is belebújhattak: tekerhettek 2 kézzel régi fagylaltgépet, bekukkanthattak a jégszekrénybe, emelhettek cukroszsákot, kezükbe foghatták a régi kelyheket, kanalakat, csodálhattak réges-régi bon-bonos dobozokat, fagylalttortákról képeket. Majd nagy örömmel elfogyasztottuk a magunk által készített édességet, ami legalább olyan jól sikerült, mintha cukrászdában vásároltuk volna. A program közel 2 órás, igazi kreatív, gasztronómiai élmény.

Bátran ajánljuk mindenkinek!

írta:Hunyadi Éva oszt. főnök