Indul a speciális mentorprogram

Hamarosan elindul a Bajnokok Útja Alapítvány támogatásával a “Bajnokok útja mentorprogram “ a Kőbányai Harmat Utcai Általános Iskola 5.b osztályában, akik kisfilmjükkel ( tanár: Csordás Krisztina ) megnyerték a pályázatot.

A mentorprogram keretében a gyerekek összesen 6+1, másfél-kétórás foglalkozáson vehetnek részt. A Márkus Anna, Tari András és Kovács Andrea coachok által kidolgozott mentorprogram, a coaching-szemlélet és az eszköztár segítségével a sporton és az egészséges életmódon keresztül ismerteti a meg a tudatos jövőépítés fontosságát a gyerekekkel.

A programban kiemelt hangsúlyt kap a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás fontossága. „A Bajnokok Útja Alapítvány és a coachingpoint a hangsúlyt. Mindezt játékos formában tesszük úgy, hogy a kitűzött célok maradéktalanul megvalósuljanak” – hangsúlyozta Tari András.

A mentorprogram során a gyermekek személyesen találkozhatnak élsportolókkal, olimpiai bajnokokkal, így például a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Fazekas-Zur Krisztinával, az EHF-kupagyőztes kézilabdázó Tápai Szabinával, illetve az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádámmal, és a paralimpikon triatlonista Boronkay Péterrel. Ők többek között azt is elmesélik a gyerekeknek, hogyan jutottak el a dobogóra, így ösztönözve a gyerekeket céltudatos életvitelre, a rendszeres testmozgásra és az egészséges táplálkozásra.