szervezte: Dzsidáné Hunyadi Éva

Vámos Róbert (Táblácskák) egyik programja, remekül illeszkedik a boldogságórákhoz.
Ez egy 2×45 perces foglalkozás, egy rendhagyó rajzos szemléletfejlesztő, interaktív óra, ami elsősorban az önbecsülést, önbizalmat, empátiát fejleszt, közösségi kohéziót teremt vagy továbberősít, és nem utolsó sorban sikerélményt ad.

A rendhagyó rajzórákon részt vett a 3.a, 2.a, 2.b-t és 4.a osztály is.

A gyerekeknek nagy élmény volt. Az óra úgy épült fel, hogy mindenkit személyesen szólítva, játékosan, kártyatrükköket is bevetve megtudta, hogy ki mitől tart, mit szeret stb. és rávette őket, hogy bátran kipróbáljanak dolgokat, amit eddig nem szerettek. Pl.kiállni mások elé stb. A gyerekek szépen megnyíltak, aktívak voltak, élvezték. A célja az volt, hogy bízzanak önmagukban, rájöjjenek arra, hogy minden sikerülhet és a jó osztályközösség is egyre gondol, egyfelé tart, közösen többet elérhetünk.

Közben volt játékos rajzolás, pl.a foglalkozás végén miden gyerek a saját monogramjából cicát alkotott. Közben mindenki kapott egy bizonyítványt emlékül.Ezen kívül mindenki kapott egy “vándorceruzát”, amelyekre Vámos Róbert írt személyre szóló biztató üzeneteket 6-7 gyereknek. Ezeket visszahozzák és átadhatják egymásnak, ha a másiknak is szüksége van rá.

Az osztályok kaptak még 2 vándorkarkötőt is “Minden sikerül” felirattal, aminek szintén az a célja, hogy viselője bátorságot merítsen egy-egy rá váró kihívás előtt.