Iskolánkban, az egészséges életmód, a sport fontos szerephez jut. Nagy gondot fordítunk arra, hogy a gyerekek a kötelező tananyagon kívül megismerkedhessenek a szabadidősportokkal is. Színesítjük testnevelési óráinkat. Meghívunk élsportolókat, akik elmondják hogyan tudták kisgyermekkori álmaikat megvalósítani, hogyan lehet az álomból valóság, milyen út vezet a sikerig. Megtanulják, hogy az akadályok leküzdéséhez, a célok megvalósításához tervezésre, szorgalomra, kitartásra van szükség.

Az elmúlt tanévben a felső tagozat találkozhatott Suhajda Szilárd expedíciós hegymászóval. Nagyon érdekes és látványos előadást hallhattunk tőle arról, hogy varázsolták el a hegyek és miként jutott el a hátizsákos túrázástól a 8000-ek világáig. Szilárd minden esetben „tiszta módszerekkel”, a hegymászás etikáját és klasszikus elveit szem előtt tartva, magashegyi teherhordók segítsége és mesterséges oxigén használata nélkül mászik.

Idén októberben pedig Szekeres Klára a Ferencváros sokszoros magyar válogatott kézilabdázója a 4.a és az 5.a osztályban tarott érdekes képességfejlesztő labdás órát a gyerekek nagy örömére.